Over Els

Els Roeterdink werd in 1969 in Deventer geboren. Ze groeide op in Bathmen. Tegenwoordig woont ze samen met haar man en twee kinderen in Epse. Els begon met schrijven toen haar schoonvader kanker kreeg. Haar kinderen waren nog jong. Ze zocht een manier om hen uit te leggen wat kanker is en hoe je daar als kind op reageert. In haar eerste kinderverhaal ‘Kanker is stom!’ beleeft Gijs wat haar kinderen meemaakten.

Ondertussen vond Els het schrijven voor kinderen zo leuk, dat ze een cursus is gaan volgen en is blijven schrijven. Een student bracht haar op het idee ‘voorlezen en bewegen’. Wiebel & Kriebel werden geboren.

In september 2010 is haar eerste boek ‘Wiebel & Kriebel, voorleesverhaaltjes om mee te bewegen’ uitgegeven door Strengholt United Media. In oktober 2015 kwam ‘Op pad met Wiebel & Kriebel’ uit bij Droomvallei Uitgeverij, gevolgd door ‘Feesten met Wiebel & Kriebel’ in oktober 2016.

In 2018 besloot Els het schrijversvak ook eens van een andere kant te bekijken; ze volgde de opleiding tot copywriter. Met succes mogen we wel zeggen. Haar Tekstbureau Roeterdink is inmiddels werkelijkheid!‘Schrijven is mijn passie, mijn hobby én mijn werk!’

– Els –