Over ElsEls Roeterdink werd in 1969 in Deventer geboren. Ze groeide op in Bathmen. Tegenwoordig woont ze samen met haar man en twee kinderen in Epse. Els begon met schrijven toen haar schoonvader kanker kreeg. Haar kinderen waren nog jong. Ze zocht een manier om hen uit te leggen wat kanker is en hoe je daar als kind op reageert. In haar eerste kinderverhaal ‘Kanker is stom!’ beleeft Gijs wat haar kinderen meemaakten.

Ondertussen vond Els het schrijven voor kinderen zo leuk, dat ze een cursus is gaan volgen en is blijven schrijven. Een student bracht haar op het idee ‘voorlezen en bewegen’. Wiebel & Kriebel werden geboren. Inmiddels zijn er maar liefst drie Wiebel & Kriebel boeken verschenen.

In 2018 besloot Els het schrijversvak ook eens van een andere kant te bekijken; ze volgde de opleiding tot copywriter. Met succes mogen we wel zeggen. Haar Tekstbureau Roeterdink is inmiddels werkelijkheid. Els schrijft met veel plezier de mooiste teksten voor websites, reclamedoeleinden en meer.

Behalve tekstschrijver en auteur is Els actief als vrijwilliger (secretaris) bij SV Epse Voetbal. Ook daar schrijft ze er heel wat af! Nieuwsbrieven, krantenartikelen, notulen, teksten voor de Facebookpagina en website.

Als ze even niet schrijft is Els te vinden in natuur of langs het voetbalveld. Ze houdt van wandelen in het bos of langs het strand. Én ze moedigt graag haar voetballende kinderen en alle andere spelers van SV Epse Voetbal aan!